PKN
Protestantse wijkgemeente Schiebroek
 
Theologische teksten Theologische teksten
Gespreksleiding en informatie: ds. Rik Radstake.

Uit de suggesties die deelnemers zelf aandragen voor een of meer te bespreken boeken wordt in de startbijeenkomst een keuze gemaakt. Het (gezamenlijk) lezen van dat boek leidt tot verdiepende gesprekken over theologie en geloven. Deelnemers zien daarbij tegen wat stevig spitwerk niet op. De datum van de eerste  bijeenkomst wordt binnenkort vastgesteld.  De overige samenkomsten (1x per maand, 6-7 bijeenkomsten) worden in onderling overleg vastgesteld.

 
 
 
 
Zondagavondgespreksgroep

Zondagavondgespreksgroep

 Deze groep komt al een flink aantal jaren bij één van de deelnemers thuis bij elkaar en gaat in gesprek over een boek of gespreksonderwerp naar keuze.  Vanaf september gaan we aan de slag met het boek Geduld met God, van de Tsjechische theoloog, filosoof en psycholoog Tomáš Halík. In dit boek neemt hij als uitgangspunt de twijfelende en zoekende figuur van Zacheüs, die liever schuchter van een afstand toekijkt dan dat hij enthousiast meedoet. Dit beeld gebruikt hij om een nieuwe verhouding uit te werken tussen gelovigen en niet-gelovigen. De eerste avond over dit boek is gepland op zondag 23 september.  Als u meer informatie wenst, stuur dan een mail aan 
 

 
Jongerencatechese Jongerencatechese
Gespreksleiding: ds. Lourens de Jong, ds. Rik Radstake en Berent Stapelkamp. 
Jongeren tussen 12 en 19 jaar uit de Fonteinkerk, de Goede Herderkerk en de Oranjekerk krijgen in de maand september een schriftelijke uitnodiging voor een pizza-bijeenkomst. In die bijeenkomst worden afspraken gemaakt over de catechese-bijeenkomsten, die in drie leeftijdsgroepen (12-14 jaar, 15-17 jaar en 18 jaar en ouder) twee- of driewekelijks worden gehouden. Je bent er welkom bij!


 
 
Oudste catechesegroep Oudste catechesegroep

Gespreksleiding en informatie: ds. H.J.J. Radstake,

Gesprekken voor 18 plussers over geloof en Bijbel, kerk en samenleving en wat je daar allemaal mee wilt en mee kan (of niet). Waarom zou je mee doen? Omdat je ervoor open staat dat er 'meer' is dan wat je om je heen ziet. Omdat je geinteresseerd bent in de mening van een ander. Omdat je gevoel voor humor hebt.

lees meer »
 
Voortgezette catechesegroep Voortgezette catechesegroep

Gespreksleiding en informatie: ds. H.J.J. Radstake,

Voor jongeren vanaf 2o jaar die na hun catechetische carriere met gesprekken over geloof door wilden gaan. Omdat dat interessant en gezellig is.

lees meer »
 
 

Inloggen


Kerkgebouw

 
Zicht bij binnenkomst

 
Kerkzaal vanuit liturgisch centrum

 
Het hoofdorgel

 
Bijbel

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.