Periodieke gift: voordeel voor u en voor ons Periodieke gift: voordeel voor u en voor ons

Een periodieke gift is een gift waarbij u voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar aan de gemeente (of diaconie) schenkt. Tot 1 januari 2014 moest u daarvoor naar een notaris. Dat hoeft niet meer. U kunt een periodieke gift nu zelf vastleggen in een overeenkomst. Ook onze wijkgemeente biedt die mogelijkheid. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder drempel of maximum. Kiest u ervoor dit belastingvoordeel ten goede te laten komen aan de gemeente, dan kunt u uw bijdrage aan de gemeente verhogen zonder dat het u meer kost.

Hoe groot is uw voordeel?
Met de Schenkcalculator op www.protestantsekerk.nl/schenkcalculator berekent u heel eenvoudig wat uw fiscale voordeel is bij een periodieke gift. De Schenkcalculator laat bovendien zien welk bedrag u kunt schenken als u dit belastingvoordeel ten goede laat komen aan de kerk.
Geeft u geregeld ook aan één of meerdere andere instellingen dan de kerk? Dan is het eventuele fiscale voordeel minder of nihil. Het kan dan raadzaam zijn ook die giften in de vorm van een
periodieke gift te doen. Zo is uw belastingvoordeel nog groter.

Een periodieke gift is vooral interessant voor mensen die met hun reguliere giften niet aan het drempelbedrag van 1% komen, of juist meer schenken dan 10% van hun verzamelinkomen.
Maar een periodieke gift is altijd interessant voor uw kerk.

Wilt u meer weten over periodieke giften of wilt u een overeenkomst met de wijkgemeente aangaan voor een periodieke gift?  Neem dan contact op met onze kerkrentmeesters, Adrian de Bruijn of Yvonne Rosbach.